EPİLASYON YÖNTEMLERİ
Tarihsel olarak istenmeyen tüylerden kurtulmak için çok sayıda yöntem süreç içersinde geliştirilmiş ve uygulanmıştır. Bu yöntemlerden bazıları terk edilirken bazıları hala uygulanmaktadır.
Ağda: eritilmiş şekerden yapılan yapışkan bir madde olup, eski Mısırlılardan beri kullanıla gelen en yaygın epilasyon yöntemlerinden biridir. Cilt üzerine hafif sıcak olarak uygulandıktan sonra kıllara yapışır ve kökünden çıkarır.Uygulama sırasında biraz ağrı duyulabilir.
İğneli epilasyon: Yöntemin esası ucunda ince bir iğne bulunan kablo ile kıl köküne düşük dozda elektrik vererek kıl kökü hücresini yakarak öldürmektir.
Lazer Epilasyon: Tek dalga boyunda ışık enerjisi ile yapılan epilasyon uygulamasıdır.Lazer epilasyon uygulaması tarihsel sürecin en son uygulamalarıdır.
Foto Epilasyon:Geniş bant ışık enerjisi kullanılarak yapılan epilasyon uygulamasıdır.Yaklaşık 1990 lı yıllardan beri kullanılmaktadır.
LAZER EPİLASYON NEDİR
Lazer epilasyon vücudunuzdaki istenmeyen kılların lazer ışık enerjisi kullanılarak kalıcı olarak yok edilmesi işlemi.
Tarih boyunca özellikle kadınlar vücutlarında istenmeyen kıllarla mücadele etmiş, kalıcı olarak bu kıllardan kurtulmak istemiştir. Bu amaçla tarihsel olarak ağda, cımbız, iğneli epilasyon yöntemlerini uygulanıldı. Tüm bu yöntemler uygulama zorluklarının olması ve kalıcı tedavi sağlayamadıkları nedeniyle yerini daha konforlu ve etkin tedavi yöntemi olan lazer epilasyon uygulamasına bıraktı. 90’lı yıllarla bu yana tüm dünyada lazer ışık enerjisi ile epilasyon uygulaması başarıyla ve güvenle uygulanıyor. Lazer sistemine sahip lazer cihazları ile yapılan epilasyon işlemine lazer epilasyon denir.
Epilasyonda kullanılan lazer cihazları estetik kullanım amacıyla üretilmiş özel cihazlardır.
LAZER NEDİR?
Lazer teknolojileri 1960 yılından beri insanoğlunun hizmetine girmiş olup büyük bir hızla ilerleme kaydetmekte ve günlük yaşamın birçok alanında kullanımı artmaktadır.
Lazer, “Light Amplifıcatioıı by- Stimulated Emission of Radiation” kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta olup anlamı ışığın yoğunlaştırılıp bir güç kaynağına dönüştürülmesi olarak ifade edilir.
Lazer teknolojisinin sağlık alanında kullanımı 1960 lı yıllara kadar uzanır. Hastalıkların tanı ve tedavilerinde lazer teknolojisinin kullanımı göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, üroloji hastalıkları ve diğer tıp dallarında her geçen gün artarak devam etmektedir.