BAŞARI ORANI NEDİR?
Lazer Epilasyon uygulaması kılların anajen faz dediğimiz büyüme devresinde etkilidir. Lazer uygulaması sırasında uygulama bölgesindeki kılların anajen fazında olanlar etkilenecektir. Genel olarak bir bölgedeki kılların ancak %10-20 kısmı anajen fazındadır. Her lazer epilasyon uygulamasında bu %10-20 lik kısım hedef alınmaktadır.bu sebeple lazer epilasyon uygulaması seanslar halinde uygulanır.
Lazer Epilasyon uygulamasının seansları, başarılı ve öngörüldüğü gibi 6-8 seans yapılması durumunda uygulama bölgesindeki kılların yaklaşık %84-93 oranında yok edilmesi sağlanabilmektedir.
SONUÇLAR KALICIMIDIR?
Lazer Epilasyonda lazer enerjisi kıl follikülüne(kök) uygulanır, follikül tarafından emilen lazer enerjisi ısıya çevrilir, ortaya çıkan yüksek ısı ile kıl follikülü harap olur.
Kılların gelişim ve uzamasından kıl follikülü sorumludur, lazer enerjisi ile harap olan kıl follikülünün kıl üretme ve kıl uzaması yeteneği kaybolur.
Başarılı lazer epilasyon sonrası kılların azaldığı ve yok olduğu bölgelerdeki kılların yeniden çıkması ve uzaması söz konusu değildir.
Kişinin yaşam sürecinde lazer epilasyon uygulaması sonrası vücut hormonal dengesini ilgilendiren herhangi bir hastalık durumunda,bozulan horman dengesine bağlı olarak kılların yeniden artabileceğini de unutmamak gerekir.
LAZER EPİLASYON KİMLERE YAPILMAZ?
Epilasyon uygulaması hamilelere uygulanmaz. Bunu yanında çok ağır kalp ve şeker hastalığı olanlara, kontrol altına alınamayan yüksek tansiyon hastalarına, epilepsi hastalığı olanlara, uygulama bölgesinde deri hastalığı olanlara uygulama yapılmaz.
Bazı ilaç tedavisi (tretionin, tetracycline …etken maddeleri) alanlarda uygulama yapılmaz.
İlaç tedavisi alan kişilerin epilasyon uygulaması hakkında hekimlerine bilgi vermeleri gerekir.
Yukarıda sayılan durumlar dışında; lazer epilasyon 12 yaş üstünde herkese uygulanabilir.