LAZER EPİLASYON NEDİR
Lazer epilasyon vücudunuzdaki istenmeyen kılların lazer ışık enerjisi kullanılarak kalıcı olarak yok edilmesi işlemi.
Tarih boyunca özellikle kadınlar vücutlarında istenmeyen kıllarla mücadele etmiş, kalıcı olarak bu kıllardan kurtulmak istemiştir. Bu amaçla tarihsel olarak ağda, cımbız, iğneli epilasyon yöntemlerini uygulanıldı. Tüm bu yöntemler uygulama zorluklarının olması ve kalıcı tedavi sağlayamadıkları nedeniyle yerini daha konforlu ve etkin tedavi yöntemi olan lazer epilasyon uygulamasına bıraktı. 90’lı yıllarla bu yana tüm dünyada lazer ışık enerjisi ile epilasyon uygulaması başarıyla ve güvenle uygulanıyor. Lazer sistemine sahip lazer cihazları ile yapılan epilasyon işlemine lazer epilasyon denir.
Epilasyonda kullanılan lazer cihazları estetik kullanım amacıyla üretilmiş özel cihazlardır.
LAZER NEDİR?
Lazer teknolojileri 1960 yılından beri insanoğlunun hizmetine girmiş olup büyük bir hızla ilerleme kaydetmekte ve günlük yaşamın birçok alanında kullanımı artmaktadır.
Lazer, “Light Amplifıcatioıı by- Stimulated Emission of Radiation” kelimelerinin baş harflerinden oluşmakta olup anlamı ışığın yoğunlaştırılıp bir güç kaynağına dönüştürülmesi olarak ifade edilir.
Lazer teknolojisinin sağlık alanında kullanımı 1960 lı yıllara kadar uzanır. Hastalıkların tanı ve tedavilerinde lazer teknolojisinin kullanımı göz hastalıkları, kulak burun boğaz hastalıkları, üroloji hastalıkları ve diğer tıp dallarında her geçen gün artarak devam etmektedir.
LAZER GÜVENLİMİDİR
80’li yıllardan bu yana lazer cihazları genel tıpta güvenle kullanılıyor. Lazer özellikle göz, KBB ve ürolojik hastalıklar gibi tıp dallarında sık olarak kullanılmakta olup; her geçen gün genel tıbbın yeni birçok dalında kullanılmaya başlanıyor. 90’lı yıllarla birlikte lazer cihazlarındaki teknolojik gelişmeler sayesinde estetik tıp alanında da etkin ve güvenli uygulamaların mümkün hale gelmesi ile kullanılmaya başlandı.
Estetik lazer amacıyla kullanılan lazer cihazları etkinlik ve kullanım yeri olarak uluslararası sertifikasyonlara (FDA gibi) sahiptir.
Lazer ışığı görünür veya görünmez ışık özelliğinde olması yanında radyasyon özelliği göstermez. Lazer ışığının kanser oluşturması hakkında bir veri mevcut değildir. Lazer tedavisi sırasında koruyucu özellik taşıyan gözlükler kullanımı, lazer ışınının zararlı etkilerinden korunmak için gerekli ve yeterli.